Kan man gjuta betong själv?

Är du sugen på att göra ett eget hantverk till ditt hem? Det finns många olika idéer om vad man kan skapa i betong. Betong är ett hårt material som klarar sig bra utomhus i alla väder. Därför passar det bra att till exempel göra en bänk till trädgården eller gjuta en egen kruka till favoritväxten. Man kan blanda betong för hand utan större åthävor men var beredd på att det kommer bli kladdigt. Du bör också tänka på att vara riktigt snabb eftersom betong stelnar fort och utan återvändo.

1200px-constructing_concrete_kerb_and_channelGjort för att gjuta

Det är relativt enkelt men kladdigt att skapa i betong. Du kan köpa hem säckar med betongpulver från stora byggkedjor som har tagit fram dessa förpackningar just för hemmabruk. Betong är ett tacksamt material att arbeta i eftersom det är helt formbart, ända tills det har stelnat. Har du till exempel drömt om en särskild design på en bänk men aldrig kunnat hitta den i butik? Lösningen är enkel, gjut en själv! Det gäller att ha en ordentlig balja att blanda i och oömma kläder på kroppen. Var beredd på att behöva ta i ordentligt, när betongen börjar hårdna blir den tyngre. Om du får mersmak för betong finns det flera mindre projekt att ägna sig åt. Varför inte gjuta söta ljuslyktor, vackra krukor och coola uppläggningsfat? Betong är relativ billigt att köpa hem så låt skaparlusten ta överhand. Om du vill ta bort dina verk i framtiden kan du vända dig till säker Magasinering Värnamo.

Små och stora projekt

Betong är ett favoritmaterial bland många hemmafixare som tycker om att uttrycka sig kreativt i inredningen. Du kan enkelt blanda betong i hink och skapa egna konstverk med hjälp av formar. Betong är lätt att jobba i eftersom konsistensen är så formbar men var beredd på att du kommer ha betong överallt när du är klar, det fastnar både under naglar och i håret. Precis som inom allt kreativt skapande finns det inga gränser för vad du kan skapa i betong. Låt din fantasi fara iväg och våga dig på att gjuta alltifrån bänkar, ljuslyktor, krukor och uppläggningsfat till små dekorativa djur. Eftersom betong är förhållandevis billigt gör det ingenting om du gör fel, då är det bara att prova igen. Under den senaste tiden har man kunnat se att betong börjar bli populärt som en inredningsdetalj både inomhus och utomhus. Häng på trenden du med och njut av att gjuta.

 

Leave a Reply

bookshelf